2024 жылдың 12 қаңтар күні мектептің бракераждық комиссия мүшелері тарапынан асханадағы санитарлық - эпидимиологиялық талаптардың сақталуына тексеру жүргізілді. » СШ№28 им. Т.Рыскулова
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданының білім бөлімінің
"№28 жалпы орта білім беретін мектебі"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72636) 43-50-93
Есепші бөлімі:
+7(72636) 23-11-37
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » » 2024 жылдың 12 қаңтар күні мектептің бракераждық комиссия мүшелері тарапынан асханадағы санитарлық - эпидимиологиялық талаптардың сақталуына тексеру жүргізілді.
12
январь
2024

2024 жылдың 12 қаңтар күні мектептің бракераждық комиссия мүшелері тарапынан асханадағы санитарлық - эпидимиологиялық талаптардың сақталуына тексеру жүргізілді.

2024 жылы 12 қаңтар күні №28 жалпы орта білім беретін мектебінің бракераж   комиссия  мүшелері  тамақтану сапасына мониторинг жұмыстарын ұйымдастырып  тексеру жүргізді.
Ақпарат
 Т.Рысқұлов ауылы                                                     12 қараша 2024 жыл
  «Қоғамдық тамақтану обьектілеріне қойылатын санитарлық –эпидимиологиялық талаптар» санитарлық қағидаларын бекіту туралы Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2022 жылғы  17 ақпандағы №ҚР ДСМ-16 бұйрығының талаптарына сәйкес   2024 жылдың 12 қаңтарында  №28 жалпы орта білім беретін мектебінің тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі (бракераждық) комиссия құрамы мектеп асханасының санитарлық талаптарға сәйкес қызмет ету жұмысына  мониторинг жүргізді. 
 Комиссия тарапынан мектеп асханасының қолданыстағы талаптарға сәйкестігі туралы санитарлық эпидимиологиялық қорытындының болуын, күнделікті мәзірдің перспективалық мәзірге сәйкестігін, ауыз су режимінің ұйымдастырылуын,  тоңазытқыш жабдығының санитарлық жағдайын, пісіру цехының санитарлық жағдайы, асхана қызметкерлерінің сыртқы келбеті,  (форманың тазалығы, ұқыптылығы, арнайы киімде ме), сертификаттар, сәйкестік туралы декларациялардың болуы, қаптамаланған өнімдердің жарамдылық  мерзімі, қол жуатын раковиналар, тәуліктік сынамаларды сақтау шарттары, нанды сақтауға арналған шкафтар,стеллаждар аптасына бір рет жуу құралдарымен сірке қышқылының 1%-өңдеуге арналған ерітіндісі,ас блогындағы ыдыстар, балаларға бір мәрте беріліп жатқан тамақтандыру нормалары тексерілді.
Тексеру нәтижесінде ас блогындағы ас үй ыдыстарынан кетігі бар стакандар мен тарелкалардың бар екендігі анықталды. Жеткізілген азық түлік тауарлардан құрамы бұзылған азық түлік  анықталмады.  Асханадағы санитариялық талаптар сақталмаған.
Мониторинг нәтижесі бойынша акт рәсімделіп, анықталған кемшіліктер бойынша тиісті жауапты мамандарға кемшіліктерді жою туралы ұсыныстар берілді.